Archive for the ‘Olyckor’ category

Autopiloten räddar planet

September 19th, 2016

I en nyligen släppt video från amerikanska luftvapnet visas hur autopiloten räddar situationen efter att piloten förlorat medvetandet. Läs mer på

June 5th, 2016

image

Den europeiska luftfartsmyndigheten EASA har utfärdat flygförbud för två modeller av helikoptertypen Super Puma, efter den svåra kraschen i Norge.

 

Den norska haverikommission som utreder olyckan i slutet av april har i en preliminär rapport kommit fram till att en utmattningsspricka i växellådan kan ha orsakat olyckan. Helikoptern störtade på väg från en oljeplattform utanför Bergen och alla 13 ombord omkom.

Strax efter händelsen togs helikoptertypen ur passagerartrafik i Norge och Storbritannien, men nu får den inte heller användas för sök- och räddningsuppdrag i Norge, enligt beslutet.
På torsdagen beslöt EASA att helikoptertypen ska tas ur trafik i hela Europa för inspektioner och nödvändiga reparationer. Enligt tillverkaren Airbus finns runt 179 helikoptrar av samma modell som olyckshelikoptern i Norge i trafik. Beslutet om flygstopp gäller även en tidigare modell.

EASA:s medlemsländer är EU samt Schweiz, Norge, Island och Liechtenstein.

Norska Luftfartstilsynet påpekar att händelsen fortfarande är under utredning och att någon slutgiltig orsak ännu inte är fastslagen.

Pilotfel kan ligga bakom kraschen

July 7th, 2013

 

Lördagens flygkrasch i San Francisco orsakades inte av tekniska problem, enligt flygbolaget Asian Airlines.

 

flygkrachflygkrach

 

– I nuläget bekräftar vi att det inte var några problem som orsakades av 777-200-planet eller dess motorer, sade vd:n Yoon Young-Doo vid en presskonferens i Seoul på lördagen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Uttalandet antyder att kraschen orsakades av den mänskliga faktorn. En haverikommission ska utreda vad som orsakat olyckan.

 

 

Förinta asteroiderna med laser

February 21st, 2013

Asteroidslakt2_468

Forskare i USA vill bygga en rymdbaserad soldriven laserkanon som kan förstöra asteroider som hotar jorden.

 

Fredag 15 februari passerade den 45 meter stora asteroiden 2012 DA14 jorden på ett avstånd av 27 700 kilometer. Alltså närmare än var våra geostationära väder- och telesatelliter befinner sig.

Enligt Nasa finns det omkring en halv miljon asteroider i samma storlek som potentiellt kan kollidera med jorden. Färre än en procent av dessa har upptäckts.

En krock med jorden skulle kunna få katastrofala följder. Därför har amerikanska forskare vid University of California Santa Barbara och California Polytechnic State University föreslagit ett rymdvapen som kan eliminera hoten. Vapnet heter Directed Energy Solar Targeting of Asteroids and Exploration, DE-STAR, och är en rymdbaserad laserkanon som får all sin energi från solen.

Tanken är att DE-STAR ska kunna byggas i olika utföranden från några meter stora till konstellationer som mäter tio kilometer.

En DE-STAR i samma storlek som den internationella rymdstationen ISS skulle kunna knuffa ut en komet eller asteroid från dessa bana och en konstruktion med 10 km diameter skulle kunna leverera 1,4 megaton energi per dag och utplåna en 500 meter stor asteroid på ett år, skriver universitetet UCSB i ett pressmeddelande.

– Det här är inga vilda idéer som vi lånat från Star Trek. Alla komponenter finns i stort sett redan framme. Kanske inte i den storlek vi behöver så utmaningen är uppskalning, säger forskaren Gary Hughes i pressmeddelandet.

Den största laserkanonen som forskarna skissat skulle även kunna bli en kraftkälla för interstellär rymdfart och kunna accelerera upp en tio ton tung rymdfarkost till hastigheter i närheten av ljushastigheten.

 

Regeländringar krävs för rymdturism

February 13th, 2013

spaceport+sweden+koncept

 

Företaget Spaceport Sweden jobbar för att starta rymdturism från Kiruna. Men regeländringar krävs i både USA och Sverige. Nu åker företagets vd till USA för att lobba för förändringarna.

 

Spaceport Sweden försöker dra igång bemannade rymdfärder för turister i Sverige och bygga upp en rymdhamn i Kiruna. I första hand tänker sig företaget ett samarbete med amerikanska rymdoperatörer, till exempel Virgin Galactic eller Xcor Aerospace.

Men för att det ska bli möjligt måste det dels finnas tydliga riktlinjer för vilka krav rymdoperatörerna måste uppfylla i Sverige, dels måste det vara tillåtet i USA för operatörerna att exportera sina farkoster.

I dag är farkosterna hindrade från export på grund av regelverket Itar, International Traffic in Arms Regulation.

-Det som har hänt nu är att man har flyttat satelliter och besläktade komponenter från Itar-listan till Department of Commerce, och vi ska fortsätta lobba för att rymdfarkosterna också flyttas från listan, säger Karin Nilsdotter, vd på Spaceport Sweden.

Under torsdagen kommer hon att tala i Washington DC på konferensen Federal Aviation Administrations Commercial Space Transportation Conference, som samlar höjdare från Vita huset, kongressen, Nasa och rymdindustrin.

Hon har också nyligen träffat representanter från flera av den svenska regeringens departement för att påtala vikten av ett tydligt svenskt regelverk.

-Vi upplever att vi har fått ett mycket positivt bemötande. Det är en fråga man prioriterar, man inser vilka möjligheter som finns för Sverige, säger Karin Nilsdotter.

Hittills erbjuder Spaceport Sweden rymdskutt på upp till 10 000 meters höjd i Frankrike. Det franska företaget Novespace ska börja ta upp privatpersoner i ett specialdesignat Airbusplan från och med i mars i år, och Spaceport Sweden är återförsäljare i Norden.

Flygningarna kallas för parabelflygningar och låter passagerarna uppleva känslan av tyngdlöshet under några minuter. Flygplanet flyger upp och ner i mjuka kurvor, och känslan av tyngdlöshet uppstår på vägen ner från kurvans topp.

Äventyret kostar ungefär 51 000 kronor och Spaceport Sweden har hittills sålt sex flygningar.

-Det har faktiskt varit jättestor efterfrågan. Nu jobbar vi för att kunna erbjuda det i Sverige också, säger Karin Nilsdotter.

I Kiruna erbjuder företaget också norrskensflygningar, där kunderna tas upp till ungefär 8 000 meters höjd för att komma nära norrskenet.

Spaceport Sweden ägs av ishotellet i Jukkasjärvi, riskkapitalbolagen Norrskenet och Inlandsinnovation, samt Lapland Resorts som driver skidanläggningen Björkliden.

Flera svårt skadade vid tågkrock i Wien

January 21st, 2013

secondColumnWIEN. Fem människor skadades svårt och sju fick lindrigare skador, då två pendeltåg krockade i Österrikes huvudstad Wien, uppger räddningstjänsten.

 

Krocken skedde strax före nio på morgonen i Penzing i västra Wien, enligt Sarah Nettel, taleskvinna för Österrikes järnvägar.

– De allvarligt skadade togs omedelbart till sjukhus, säger Gigler.

En person uppges vara fast inne i tågvraket.

Många ska ha chockats av olyckan. Enligt Gigler vet man i nuläget inte vad som orsakade krocken.

 

 

Helikopterkrasch i centrala London

January 16th, 2013

helicopter-batters_2452930b

En helikopter har krockat med en lyftkran och störtat till marken i centrala London. Bilar på gatan nedanför har träffats av den havererade flygfarkosten. Det brinner kraftigt i området.

 

Olyckan skedde mitt i rusningen vid åttatiden på morgonen (nio svensk tid) vid en byggarbetsplats just intill Vauxhalls busstation, en stor pendlarstation nära floden Themsen.

Ett stort räddningspådrag har satts i gång. MInst 22 brandbilar och andra räddningsfordon finns på plats.

Två bilar tros också vara inblandade i olyckan, men helikoptern ska inte ha haft några passagerare utöver piloten.

På tv-bilder ser man att det brinner kraftigt på gatorna närmast olycksplatsen, genomfartslederna Wandsworth Road och South Lambeth Road. En bensinstation finns i närheten, men den ska vara ur bruk.

Det uppges finnas skadade eller döda i de två bilar som träffats av den störtande helikoptern. En person på plats skriver på Twitter att en av de bilar som träffats av helikoptern ”närmast förkolnats”.

Molnen ligger mycket lågt och flygsikten är dålig. Byggkranen som träffades av helikoptern har kapats. Den har använts i byggandet av en hög byggnad, St George Wharf Tower.

Vittnet Sarah-Beth Casey såg helikoptern krocka med kranen.

– Ibland när jag tittat på tornet (St George Wharf Tower) har jag tänkt på att helikoptrarna går väl nära, och kranen gick upp ännu högre, säger hon till Sky News.

Ett annat ögonvittne, Matt Harverson, säger till samma nyhetskanal:

– Vi jobbade intill och hörde en krasch. Vi gick ut och såg en kraftig rökplym. Bilar stod i lågor. Det var bitar av kranen över hela gatan. Det var otroligt.

 

Felen som stoppar Berlins storflygplats

January 13th, 2013

BER468

 

Inte bara brister i brandskyddet stoppade invigningen av Berlins nya storflygplats. Det ena felet efter det andra uppdagas nu. Och det brister i dokumentationen.

 

Turerna kring den nya storflygplatsen har varit många sedan muren mellan öst och väst föll, och de första tankarna på en i stället för tre flygplatser i den nya huvudstaden i det enade Tyskland väcktes.

Valet föll på att expandera den tidigare östtyska flygplatsen Schönefeld till den internationella storflygplatsen Berlin Brandenburg International. Redan tidigt protesterade de boende kring denna flygplats mot det ökade bullret, och byggstarten drog ut på tiden.

Men 5 september 2006 sattes spaden i jorden och fem år senare skulle flygplatsen tas i bruk. Efter vissa förseningar sattes öppningsdatum till 3 juni 2012. Men bara veckor innan detta datum förklarade flygplatsledningen att det fanns brister i brandskyddet och att invigningen skulle skjutas upp till efter sommaren.

Ganska snart beskrevs problemen som större och öppningsdatum flyttades till 17 mars 2013, för att sedan flyttas till 27 oktober 2013. Och för att nu ha knuffats över årsskiftet till någon gång 2014.

Att ordföranden i flygplatsbolaget, tillika borgmästare Wowereit, har fått lämna sin post är bara en vink på toppen av det stora problemet.

För att reda upp härvan rekryterades en ny teknikchef i höstas, Horst Amann, som varit ansvarig för utbyggnaden av Frankfurts flygplats.

Amann har fått se både det ena och det andra, och del inte alls. Som till exempel dokumentationen av bygget. Mycket av denna försvann i juni förra året vid en översyn av kontrakt med olika aktörer i bygget.

Del för del har man därför fått gå runt i anläggningarna och skapa sig en uppfattning om tillståndet, rapporterar nyhetsbyrån dpa.

Förutom det undermåliga brandskyddet, som testades igen strax före julhelgen med dåligt resultat, har man upptäckt problem med kabeldragning, otillräcklig med incheckningsdiskar, otillräcklig kylkapacitet i datahallarna, felaktigt underjordiskt lagda bränslepåfyllningsrör, för korta rulltrappor, takläckor i terminalerna, o s v.

Allt detta leder till fördyringar. Slutnotan beräknas nu till 4,3 miljarder euro, 1,8 miljarder mer än ursprungligt kalkylerat. Något exakt nytt öppningsdatum har inte annonserats.

Men en flygplatsexpert som intervjuats i flera tyska tidningar, Dieter Faulenbach da Costa, hävdar att om den nya storflygplatsen ska kunna svälja de passagerarströmmar som resebranschen kalkylerar med efter 2020, så måste omfattande ombyggnationer vidtas. Och då får man räkna med att flygplatsen kan öppna först 2017 och att totalnotan landar på tio miljarder euro.

Därför kraschade Air France

July 7th, 2012

2012. Alain Bouillard, chefsutredare av Air France-kraschen berättar under en presskonferens att det var en kombination av misstag som orsakade olyckan. Foto: Scanpix

 

För tre år sedan störtade Air France Airbus A330. 228 personer omkom, varav tre var svenskar. Att piloter blint litar på instrumenten är problematiskt, har en ny rapport kommit fram till.

 

I den tekniska rapport som den franska haverikommissionen under torsdagen lade fram slår man fast vad som ledde fram till den värsta olyckan som ett franskt plan någonsin utsatts för.

– Besättningen insåg aldrig att planet hade problem, säger Alain Bouillard, chefsutredare, under en presskonferens.

2009 avgick ett plan från Rio de Janeiro mot Paris. Planet försvann plötsligt från radarn. 228 personer, varav tre svenska omkom till följd av att planet kraschade i havet.

Skälen till varför planet kraschade finns väl dokumenterat i en tidigare rapport från franska Bureau de Enquûetes et d’Analyse, som presenterades för ett år sedan.

En av de mest avgörande faktorerna till olyckan var att felaktig information gavs till piloterna och datasystemen angående planets hastighet visade sig var felaktig.

Piloternas respons uppges som undermålig och visar på brister i piloternas utbildning för hur problem som uppkommer under höga hastigheter ska hanteras.

Efter tragedin har utbildningen för piloter världen över förändrats.

Det som den senaste rapporten understryker är de brister som fanns hos besättningen när det kom till att agera i en nödsituation.

Rapporten betonar vikten av att inte förlita sig på flygplanets autopilot-inställningar.

– Endast en extremt bestämd pilot skulle ha försökt att själv manövrera sig ut ur sen sådan här situation. Men det var för sent. Det var en situation som ett kommersiellt flygplan aldrig tidigare utsatts för, säger chefsutredaren Bouillard.

Att piloter blint litar på datorer är problematiskt, enligt rapporten.

– Besättningen följer blint datorernas uppmaningar. Men de ska ändå kunna se igenom datan och se vad deras plan faktiskt gör, säger Bill Voss, ordförande för Flight Saftey Foundation, till WSJ.

Rapporten föreslår bland annat att säkerhetssystemen i cockpiten på Airbus-plan ska göras om så att piloten lättare kan läsa av instrumenten då en stressad situation uppkommer.

Rapportens fokus ligger dock på att piloterna agerade felaktigt och inte följde de instruktioner som givitis vid nödsituationer. Kaptenen var inte tillräckligt aggressiv då han tog kontroll över situationen och gav heller inte besättningen tillräckligt tydlig information, enligt rapporten.

 

Miljontals falska kretsar hos militären

May 29th, 2012

 

Förfalskade elektronikkretsar är ett stort problem för den amerikanska militären. Flygplan, helikoptrar och missiler finns bland de drabbade systemen. Marinhelikoptern SH 60B är ett exempel. Foto: U.S. Navy photo Joshua Wayne LeGrand

Mer än en miljon förfalskade elektronikkretsar har upptäcks hos den amerikanska militären. Flygplan, helikoptrar och missiler finns bland de drabbade systemen.

En kommitté i den amerikanska senaten har i ett års tid undersökt hur förfalskade elektronikkretsar nästlar sig in i militära system. Nu publiceras rapporten, och kommittén slår fast att problemet är utbrett.

Cirka 1 800 olika komponenter med misstänkta förfalskningar har upptäckts. Totalt innehåller de mer än en miljon falska kretsar. Och då har bara en del av leveransförsörjningen under 2009 och 2010 granskats.

Utredarna har följt över 100 av falsifikaten till källan och konstaterar att mer än 70 procent härrör från Kina. Många av fuskkomponenterna värms bort från importerat elektronikskrot. De putsas upp, förpackas, märks ibland om och säljs som nya. Men elektroniken kan ta stryk i hanteringen.

Här är några exempel på försvarsmaterial där misstänkta förfalskningar har upptäckts:

-Marinhelikoptern SH 60B. Falska kretsar i elektromagnetiska filter som behövs för ett så kallat flir-system för mörkerseende.

-Fraktflygplanet C-130J. Falska minneskretsar i en bildskärm som ger piloten viktig information, bland annat om bränsleförbrukning och varningsmeddelanden.

-Flygplanet P-8Q Poseidon. En falsk komponent i en modul för att upptäcka is på flygplanet, som är en modifierad version av passagerarplanet Boeing 737 avsett för marinen.

Fuskkretsarna innebär inte bara en säkerhetsrisk. De orsakar även stora kostnader när en upptäckt förfalskning ska ersättas, varnar kommittén. Rapporten avslöjar också att flera underleverantörer underlåtit att rapportera upptäckta förfalskningar till försvarsdepartementet.

I en artikel i februari beskriver Ny Teknik hur även svenska företag drabbats av förfalskade komponenter. Ett exempel är försvarskoncernen Saab där förfalskningar upptäcktes i sluttester av ett militärt radarsystem för några år sedan. Sedan dess har företaget stramat upp rutinerna för hur elektronik ska köpas.

________________________________________________________________________________

FAKTA Fyra sorters falska kretsar

Begagnade. Komponenterna värms bort från kretskort i skrotad elektronik. De fräschas upp, förpackas och säljs som nya.

Piratkopior. Bedragare tillverkar nya kretsar som liknar produkter från etablerade varumärken. Ibland är det tomma kapslar utan innehåll.

Felmärkningar. Komponenter märks om så att de liknar en dyrare version. De kan därmed se ut att ha mer kapacitet eller bättre tålighet mot värme och strålning till exempel.

Kasserade. Seriösa halvledartillverkare kasserar komponenter som inte håller måttet. De smugglas ut från fabriken och säljs som prima