Archive for the ‘Rymden’ category

Star Trek-prylarna som blev till verklighet

September 19th, 2016

TEKNIKHISTORIA. Star Trek fyller 50 år. En del av seriens science fiction-innovationer har blivit verklighet. Andra kommer för alltid att stanna i fantasins värld. Teknikhistoria har gått igenom tekniken i serien.

År 1966 började en obskyr science fiction-serie sändas i amerikansk television.

Besättningen på rymdskeppet USS Enterprise, med William Shatner och Leonard Nimoy i huvudrollerna, löste både världsproblem och problem i andra världar. Till sin hjälp hade de maskiner och apparater som, i vissa fall, blivit verklighet under de 50 åren som gått sedan premiären.

En del av de tekniska lösningarna var idéer som redan var allmängods inom science fiction-litteraturen. Annat hade inspirerats av spekulationer baserade på 1960-talets senaste vetenskapliga rön. Och en hel del hade kommit till på grund av de begränsningar som fanns för ett entimmesprogram, både när det gällde budget och berättarteknik.

Ett exempel på det senare var teleportationsutrustningen, skeppets ”transporter”, som kan skicka människor och utrustning från en plats till en annan utan längre restid än det tar för specialeffekten att klinga ut. (Den bestod av fallande aluminiumspån som filmats upp och ner.) Att använda mer realistiska landare hade blivit för tidskrävande och spräckt seriens minimala budget. Nu kunde handlingen gå vidare direkt från bryggan till främmande planeters yta utan extra kostsamma scener och specialeffekter.

Besättningens uppdrag var att upptäcka och utforska. Till sin hjälp hade de ett universalinstrument, en ”tricorder”. Den används för att undersöka omgivningarna och har breda och inte alltför tydligt definierade funktioner.

Det fanns även en specialvariant för att göra medicinska diagnoser. Just den ligger nära verkligheten. Bland annat bärbara masspektrometrar banar väg för bärbara ”tricorders” som kan användas i fält för att ställa diagnoser.

I den första tv-serien kommunicerade USS Enterprises besättning med ”communicators”. De var slående lika vikbara telefoner, men använde inte radiovågor utan ”subspace transmissions”, en fiktiv innovation som gjorde det möjligt för karaktärerna  att samtala utan tidsfördröjningar eller reläsatelliter. I senare serier har apparaten byggts in i uniformsmärket som rymdflottans personal bär på bröstet.

Ingenjören Martin Cooper som utvecklade den första mobiltelefonen hade den ursprungliga, handhållna Star Trek-telefonen som förebild.  Men subspace är fortfarande en fantasi.

Star Trek: The Next Generation började sändas 1987. Den nya serien introducerade en ny besättning. Där ingick bland annat androiden Data, spelad av Brent Spiner. Hans stränga logiska tänkande och sökande efter en egen identitet bland de biologiska varelserna runt honom var ett återkommande tema i serien. Flera projekt, främst i Japan, försöker i dag skapa människolika robotar. Men dessa maskiner är långt ifrån självständiga, filosofiska officerare i flottan.

Ett av de viktigaste verktygen ombord på Next Generation-seriens USS Enterprise var PADD, Personal Access Data Device. Det var en bärbar platt dator som var tunn, rektangulär och hade pekskärm med ett avancerat grafiskt gränssnitt. Den var slående lik en Ipad eller andra surfplattor som låg 15 år i framtiden när Next Generation började sändas. PADD var helt enkelt rymdålderns Ipad. Originalserien hade en föregångare, en slags digital journal i tjocklek som en pärm där löjtnant Uhura kunde mata in information med en stylus.

Idén med pekskärmar uppstod som så mycket annat av budgetskäl. Det var billigare att göra skärmarnas gränssnitt med specialeffekter än att bygga manöverpaneler med knappar och rattar.

Men vissa delar av serien är inte möjliga att bygga. Det främsta exemplet är kanske själva skeppet, USS Enterprise. Ombord behålls rätt sida upp av artificiell gravitation. För att flytta på saker i omgivningen används en ”tractor beam”, en stråle eller kraftfält som till och med kan fånga in rymdskepp. Begreppet myntades av science fiction-författaren E.E. Smith på 1930-talet. Experiment i miniatyr har lyckats flytta mikroskopiska partiklar, bland annat med laser.

Skeppet kan färdas snabbare än ljusets hastighet med en så kallad ”warp drive”. Seriens skapare var fullt medvetna om ljushastigheten som begränsning, men det var inte vettigt att ha en serie där det tar åratal för besättningen att färdas mellan sina äventyr. Men ljushastigheten är något som så vitt vi vet inte går  att överskrida i verkligheten, hur mycket vi  än kräver av Scotty och de andra i maskinrummet.

Förinta asteroiderna med laser

February 21st, 2013

Asteroidslakt2_468

Forskare i USA vill bygga en rymdbaserad soldriven laserkanon som kan förstöra asteroider som hotar jorden.

 

Fredag 15 februari passerade den 45 meter stora asteroiden 2012 DA14 jorden på ett avstånd av 27 700 kilometer. Alltså närmare än var våra geostationära väder- och telesatelliter befinner sig.

Enligt Nasa finns det omkring en halv miljon asteroider i samma storlek som potentiellt kan kollidera med jorden. Färre än en procent av dessa har upptäckts.

En krock med jorden skulle kunna få katastrofala följder. Därför har amerikanska forskare vid University of California Santa Barbara och California Polytechnic State University föreslagit ett rymdvapen som kan eliminera hoten. Vapnet heter Directed Energy Solar Targeting of Asteroids and Exploration, DE-STAR, och är en rymdbaserad laserkanon som får all sin energi från solen.

Tanken är att DE-STAR ska kunna byggas i olika utföranden från några meter stora till konstellationer som mäter tio kilometer.

En DE-STAR i samma storlek som den internationella rymdstationen ISS skulle kunna knuffa ut en komet eller asteroid från dessa bana och en konstruktion med 10 km diameter skulle kunna leverera 1,4 megaton energi per dag och utplåna en 500 meter stor asteroid på ett år, skriver universitetet UCSB i ett pressmeddelande.

– Det här är inga vilda idéer som vi lånat från Star Trek. Alla komponenter finns i stort sett redan framme. Kanske inte i den storlek vi behöver så utmaningen är uppskalning, säger forskaren Gary Hughes i pressmeddelandet.

Den största laserkanonen som forskarna skissat skulle även kunna bli en kraftkälla för interstellär rymdfart och kunna accelerera upp en tio ton tung rymdfarkost till hastigheter i närheten av ljushastigheten.

 

Det var definitivt inte ett flygplan

February 15th, 2013

Panik utbröt när en meteorsvärm på fredagen träffade centrala Ryssland. Över 400 människor har skadats i Tjeljabinskregionen och byggnader har skadats i sex städer, uppger ryska inrikesdepartementet enligt Interfax.

 

– Det var definitivt inte ett flygplan, sade en talesperson för räddningstjänsten till nyhetsbyrån Reuters strax efter explosionen, utan att utveckla resonemanget.

Senare bekräftades det att smällarna som skakade flera städer vid 9.20-tiden, lokal tid, härrörde från flera meteoriter som exploderade när de i hög hastighet föll mot jorden, vilket bland annat orsakade urblåsta fönster och strömavbrott.

Den ryska nyhetskanalen Russia Today rapporterar att meteoriten, när den befann sig på 20 kilometers höjd, sköts sönder av militären, men påpekar att uppgifterna inte bekräftats.

Ett ögonvittne i Tjeljabinsk berättar för nyhetsbyrån Reuters att en hög smäll följdes av en chockvåg som fick en 19-våningar hög byggnad att gunga stadens centrum.

– Jag körde mot jobbet, det var rätt så mörkt, men plötsligt blev det ljust som mitt på dagen. Det kändes som om jag bländades av strålkastare, säger Viktor Pkofjev som bor i Jekaterinburg i Uralbergen.

Chockvågen krossade fönsterrutor i området och fick bilalarm att ljuda.

Bitar av meteoriten har hittats i en sjö i närheten av Tjebarkul, väster om Tjeljabinsk, uppger regionens guvernör enligt ryska medier.

Myndigheter i Ural-regionen har försatts i höjd beredskap, och invånare i Tjeljabinsk-regionen uppmanas att hålla sig inomhus och borta från fönster.

De senaste uppgifterna talar om 400 skadade. Ett tiotal har fått läggas in på sjukhus med skärsår från fönster som krossats av tryckvågen.

Regeländringar krävs för rymdturism

February 13th, 2013

spaceport+sweden+koncept

 

Företaget Spaceport Sweden jobbar för att starta rymdturism från Kiruna. Men regeländringar krävs i både USA och Sverige. Nu åker företagets vd till USA för att lobba för förändringarna.

 

Spaceport Sweden försöker dra igång bemannade rymdfärder för turister i Sverige och bygga upp en rymdhamn i Kiruna. I första hand tänker sig företaget ett samarbete med amerikanska rymdoperatörer, till exempel Virgin Galactic eller Xcor Aerospace.

Men för att det ska bli möjligt måste det dels finnas tydliga riktlinjer för vilka krav rymdoperatörerna måste uppfylla i Sverige, dels måste det vara tillåtet i USA för operatörerna att exportera sina farkoster.

I dag är farkosterna hindrade från export på grund av regelverket Itar, International Traffic in Arms Regulation.

-Det som har hänt nu är att man har flyttat satelliter och besläktade komponenter från Itar-listan till Department of Commerce, och vi ska fortsätta lobba för att rymdfarkosterna också flyttas från listan, säger Karin Nilsdotter, vd på Spaceport Sweden.

Under torsdagen kommer hon att tala i Washington DC på konferensen Federal Aviation Administrations Commercial Space Transportation Conference, som samlar höjdare från Vita huset, kongressen, Nasa och rymdindustrin.

Hon har också nyligen träffat representanter från flera av den svenska regeringens departement för att påtala vikten av ett tydligt svenskt regelverk.

-Vi upplever att vi har fått ett mycket positivt bemötande. Det är en fråga man prioriterar, man inser vilka möjligheter som finns för Sverige, säger Karin Nilsdotter.

Hittills erbjuder Spaceport Sweden rymdskutt på upp till 10 000 meters höjd i Frankrike. Det franska företaget Novespace ska börja ta upp privatpersoner i ett specialdesignat Airbusplan från och med i mars i år, och Spaceport Sweden är återförsäljare i Norden.

Flygningarna kallas för parabelflygningar och låter passagerarna uppleva känslan av tyngdlöshet under några minuter. Flygplanet flyger upp och ner i mjuka kurvor, och känslan av tyngdlöshet uppstår på vägen ner från kurvans topp.

Äventyret kostar ungefär 51 000 kronor och Spaceport Sweden har hittills sålt sex flygningar.

-Det har faktiskt varit jättestor efterfrågan. Nu jobbar vi för att kunna erbjuda det i Sverige också, säger Karin Nilsdotter.

I Kiruna erbjuder företaget också norrskensflygningar, där kunderna tas upp till ungefär 8 000 meters höjd för att komma nära norrskenet.

Spaceport Sweden ägs av ishotellet i Jukkasjärvi, riskkapitalbolagen Norrskenet och Inlandsinnovation, samt Lapland Resorts som driver skidanläggningen Björkliden.

Så snabbt var hoppet

February 10th, 2013

 

Hoppet genom ljudvallen snabbare än man trott

 

Nu finns en 71 sidor lång rapport som beskriver när Felix Baumgartner blev första människan att spränga ljudvallen i fritt fall.

Ny upptäckt är störst i universum

January 12th, 2013

rymden_500

 

Astronomer har gjort en upptäckt som kan komma att rubba uppfattningen om universums struktur. Den upptäckta kvasargruppen är den största struktur som hittills setts i hela universum.

 

– De har hittat bevis på en ansamling av galaxer som är så otroligt stor att man inte hade väntat sig det enligt våra teorier om hur strukturen i universum uppstod i Big Bang för 13,7 miljarder år sedan, säger Robert Cumming vid Onsala rymdobservatorium.

Upptäckten är den hittills största kända ansamlingen extremt ljusstarka kvasarer, unga galaxer med aktiva svarta hål. En sådan kvasargrupp kallas Large qasar group (LQG), vilket på svenska blir stor kvasargrupp.

”Även om det är svårt att förstå storleken på denna LQG kan vi ganska säkert säga att det är den största struktur som hittills setts i hela universum”, säger Roger Clowes, som lett forskargruppen, i ett uttalande på brittiska Royal Astronomical Societys hemsida.

”Detta är oerhört spännande, inte minst eftersom det går emot vår nuvarande uppfattning om universums storlek”, säger Roger Clowes.

Det skulle ta fyra miljarder år att ta sig förbi kvasargruppen – om det gick att färdas i ljusets hastighet. Avståndet är ungefär 1.600 gånger större än distansen mellan vår egen galax Vintergatan till närmaste grannen Andromedagalaxen.

– Om de har rätt så kan det bli tillbaka till skrivbordet för kosmologerna, säger Robert Cumming.

Upptäckten kan även komma att rubba den kosmologiska principen om att universum ser ungefär likadant ut varhelst man befinner sig, vilket är en hörnsten inom modern kosmologi.

– Ett av våra mest fundamentala antagande om universum, att galaxerna är jämt utspridda, kanske är fel, säger Cumming.

Amerikansk rymdbas till salu

January 6th, 2013

rymdIntresserad av att köpa en 4,5 kilometer lång landningsbana eller en utskjutningsramp för rymdfarkoster? NASA säljer ut all rymdutrustning till högstbjudande på Kennedy Space Centers del som ska läggas ner, skriver Orlando Sentinel.

 

I juli 2011 landade USA:s sista rymdfärja Atlantis på flygbasen i Cape Canaveral, Florida, vilket markerade slutet för den plats som har skrivit historia för sina månfärder. Systerfärjorna Discovery och Endeavour är redan museiföremål.

Nu är all utrustning på den del av basen som används för rymdfärjor till försäljning, och det börjar bli bråttom att bli av med rymdsakerna innan de rostar sönder. Enligt tidningen Orlando Sentinel kommer staten inte längre att bekosta underhållet efter 2013, och verksamheten är kostnadskrävande eftersom klimatet sliter hårt på metall och annat byggmaterial.

– Vi diskuterar olika lösningar. Anläggningen kan inte stå orörd länge innan den blir obrukbar, säger Joyce Riquelme, rymdcentrets utvecklingsansvariga till Orlando Sentinel.

Men processen sker under stort hemlighetsmakeri.

I första hand vill NASA att basen ska tas över av någon som är intresserad av att driva den vidare, till exempel kommersiella aktörer för rymdturism. Men man är även öppen för andra lösningar, som att sälja ut allt.

NASA har listat utrustning som är till försäljning, bland annat utskjutningsrampen för rymdfärjorna, basens kontrollcenter, flera kraftiga antenner, en 4,5 kilometer lång landningsbana, flera hangarer med plats för stora rymdfärjor och en hel del annat.

Priset kommer att bli satt efter marknadsvärdet, och förhoppningarna om att det ska finnas många intresserade köpare är stort. Redan nu har NASA öppnat en kommersiell forskningspark på området.

Kennedy Space Center är 567 kvadratkilometer stort och sysselsätter omkring 17.000 persoer. Det var härifrån som Apollo 11 startade sin färd mot månen den 16 juli 1969. Där myntade astronauten Neil Armstrong som första människa på månen de klassiska orden ”Ett litet steg för människan men ett men ett jättekliv för mänskligheten”.

Drygt 13.000 personer kommer fortfarande att jobba kvar på centret efter att delen för rymdfärjor har försvunnit.

Ryskt svar på USAs supersnabba missiler

May 27th, 2012

USAs utveckling av scramjetdrivna missiler är ett hot mot Ryssland anser vice premiärminister Dmitry Rogozin.

I samband med ett besök hos missilkonstruktören Raduga utanför Moskva gav Rogozin uttryck för sin oro över de forskningsprogram i USA som strävar efter att ta fram missiler som färdas i högre hastigheter än dagens missiler. Ett sådant projekt är X-51, där en testfarkost nådde Mach 5 i maj 2010.

Från dagens försök med demonstratorer är vägen inte lång till att utveckla supersnabba missiler efter 2015, säger Rogozin till nyhetstjänsten Ria Novosti.

Rogozin har ansvar för det ryska militärindustriella komplexet. Han menar att utvecklingen av ett en rysk motsvarighet måste diskuteras på högsta nivå i landet.

Indien bad tidigare i år det ryska företaget NPO Mashinostroeniye om hjälp med utvecklingen av en supersnabb missil.

Företagen Raduga och NPO Mashinostroeniye bedrev forskning kring supersnabba missiler under sovjetperioden. Något fungerande vapen togs dock aldrig fram.

USA:s militär provflyger världens snabbaste plan

August 11th, 2011

Falcon-660

Under den tid som det tar för dig att läsa den här meningen skulle Falcon HTV-2, det snabbaste plan som någonsin byggts, ha hunnit flyga 30 kilometer. Klockan 14 på torsdag lyfter planet från en flygbas i Kalifornien för en provtur i över 20.000 kilometer i timmen.

Det förarlösa planet skulle tillryggalägga sträckan Stockholm-Sydney på mindre än en timme och under färden motstå temperaturer på upp till 2.000 grader – högre än smältpunkten för stål.

Projektet med Falconplanet inleddes 2003. Den amerikanska militären ville bygga ett plan som på mindre än en timme kunde nå – och möljigen bomba – vilken plats som helst i världen.

Planet har testats i flygsimulatorer och i vindtunnlar. På torsdagen lyfter planet med hjälp av en raket för en tur i atmosfären, skriver den brittiska tidningen The Guardian.

 

Zehst kan ta vid efter Concorde

June 27th, 2011

Med raketdrift i stratosfären ska överljudsplanet Zehst ta passagerare mellan kontinenter på några timmar.

Europeiska flygkoncernen EADS presenterar lagom till flygmässan i Paris ett framtidsprojekt som ser ut som överljudsplanet Concordes efterföljare.

Ett passagerarplan för överljudshastigheter som dessutom vågar kalla sig nollutsläppsfarkost. Zehst (Zero Emission Hypersonic Transportation) startar med jetmotorer som drivs med algbaserat bränsle.

Sedan tar raketmotorer över och tar planet till stratosfären på 32 km höjd. Motorerna drivs med väte och syre och lämnar bara vattenånga efter sig. Toppfart Mach 4.

EADS hoppas kunna arbeta med en prototyp 2020. Ett plan för 50 – 100 passagerare skulle då kunna vara verklighet 2050.