Archive for the ‘Event’ category

Flygshow 2016, 90 års jubileum Malmen Linköping

August 24th, 2016

HUVUDFLYGDAG 2016

2016 firar flygvapnet i Sverige 90 år. Som en del i firandet blir det två flygdagar på Malmen i Linköping 27 och 28 augusti.

fly2016

Det kommer att bli två heldagar med fokus på flygvapnets och luftstridskrafternas förmågor och hur de bidrar till Försvarsmaktens övergripande förmåga att lösa sina uppgifter. Du kommer att få se det arbete vi gör på marken samt – naturligtvis – många häftiga flyguppvisningar.

Malmen har ett militärt förflutet som sträcker sig minst tillbaka till 1600-talet. Flyget kom redan 1911 och två år senare startade den första militära flygskolan. I dag är Malmen också Linköpings garnison och här finns bland annat Helikopterflottiljen, Flygskolan samt delar av transport- och specialflygenheten, Luftstridsskolans taktisk utveckling, Flyg- och försvarsmedicinskt centrum.

Under fliken Program i navigeringsfältet kommer vi fortlöpande informera om vilka uppvisningsgrupper, flygplan och helikoptrar som kommer att delta i uppvisningar.

Titta även gärna på flikarna “Att tänka på” och “Hitta till Malmen/Trafikinformation“. Där hittar du både bra saker att veta innan och under ditt besök, samt viktig information om vilka vägar som är öppna respektive avstängda.

Grindarna står öppna mellan 09:00-16:00.

Flygprogrammet pågår mellan 09:30-15:30.

Välkommen!

FLYGPROGRAM

* Ändringar kan ske i sista minuten.

Tid Uppvisare
09:30 JAS 39 Gripen, överflygning
Ö1 Tummelisa
Saab B 17
Rote HKP 5B samt rote HKP 6B
HKP16 UH60-M Blackhawk
Team 50, 4-grupp SK 50
10:30 Öppningsceremoni
JAS 39 Gripen
Sk 11 Tiger Moth
Mi-24 Hind, Tjeckien
F-16AM, Belgien
Mustang (J 26)
F/A-18 Hornet, Schweiz
SK 60
12:00 Breitling Wingwalkers, Storbritannien
Vampire (J 28)
Rote L-159, Tjeckien
SK 61 Bulldog
13:00 AJS 37 Viggen
Helikopter luftlandsättning
J 29 Tunnan
Spitfire (S 31)
SK 35 C Draken
2x Sk 16 Harvard
A 109, Belgien
F/A-18 Hornet, Finland
Hawker Hunter (J 34)
15:00 3-grupp Sk 12, Sk 15B, Sk 25
4-grupp JAS 39 Gripen
TP 84 Hercules lufttankning
5-grupp Saab-flygplan

 

Plan utan bränsle korsade USA

July 8th, 2013

Ett flygplan helt drivet av solenergi landade på lördagen i New York. Resan inleddes för över två månader sedan och har innehållit flera mellanlandningar.

original

 

Med en fart på i genomsnitt 27 kilometer i timmen tog den sista delsträckan – från Dulles internationella flygplats utanför Washington DC till New York City – 18 timmar och 23 minuter att tillryggalägga. Avståndet motsvarar på ett ungefär det mellan Stockholm och Göteborg.

Det ultralätta experimentplanet Solar Impulse har en jumbojets vingbredd men väger inte mer än en personbil. Det har fyra propellrar som drivs med energi från 12 000 solceller som finns på vingarna. Solcellerna laddar batterier som gör att planet även kan flyga under natten, när solen gått ned. Solcellsplanet har i sin nuvarande utformning endast plats för en person – piloten.

 

Syftet med projektet är att slå ett slag för ren energi, skriver nyhetsbyrån Reuters. Det inleddes 2003 med en tioårig budget på motsvarande 740 miljoner kronor totalt. Innovatörerna bakom planet – den schweiziske psykiatrikern och aeronauten Bertrand Piccard och landsmannen André Borschberg, pilot och affärsman –  siktar på att flyga jorden runt med ett liknande plan någon gång 2015.

Förinta asteroiderna med laser

February 21st, 2013

Asteroidslakt2_468

Forskare i USA vill bygga en rymdbaserad soldriven laserkanon som kan förstöra asteroider som hotar jorden.

 

Fredag 15 februari passerade den 45 meter stora asteroiden 2012 DA14 jorden på ett avstånd av 27 700 kilometer. Alltså närmare än var våra geostationära väder- och telesatelliter befinner sig.

Enligt Nasa finns det omkring en halv miljon asteroider i samma storlek som potentiellt kan kollidera med jorden. Färre än en procent av dessa har upptäckts.

En krock med jorden skulle kunna få katastrofala följder. Därför har amerikanska forskare vid University of California Santa Barbara och California Polytechnic State University föreslagit ett rymdvapen som kan eliminera hoten. Vapnet heter Directed Energy Solar Targeting of Asteroids and Exploration, DE-STAR, och är en rymdbaserad laserkanon som får all sin energi från solen.

Tanken är att DE-STAR ska kunna byggas i olika utföranden från några meter stora till konstellationer som mäter tio kilometer.

En DE-STAR i samma storlek som den internationella rymdstationen ISS skulle kunna knuffa ut en komet eller asteroid från dessa bana och en konstruktion med 10 km diameter skulle kunna leverera 1,4 megaton energi per dag och utplåna en 500 meter stor asteroid på ett år, skriver universitetet UCSB i ett pressmeddelande.

– Det här är inga vilda idéer som vi lånat från Star Trek. Alla komponenter finns i stort sett redan framme. Kanske inte i den storlek vi behöver så utmaningen är uppskalning, säger forskaren Gary Hughes i pressmeddelandet.

Den största laserkanonen som forskarna skissat skulle även kunna bli en kraftkälla för interstellär rymdfart och kunna accelerera upp en tio ton tung rymdfarkost till hastigheter i närheten av ljushastigheten.

 

Så snabbt var hoppet

February 10th, 2013

 

Hoppet genom ljudvallen snabbare än man trott

 

Nu finns en 71 sidor lång rapport som beskriver när Felix Baumgartner blev första människan att spränga ljudvallen i fritt fall.

Förarlösa plan upplöser krigets regler

June 1st, 2012

 De har namn som ”Rovdjuret” och ”Liemannen”. Styrda från skyddade kontrollrum slår de till på andra sidan jordklotet. Bara de senaste dagarna har närmare 30 personer dödats. Nu varnar experter för att USA:s attacker med drönare, förarlösa flygplan, upplöser krigets lagar.

Kameran fångar från hög höjd bilden av två män som stiger in i en vit pickup och far i väg med dammet yrande om bakhjulen.

De kör i hög fart på grusvägar genom ett öppet solstekt jordbrukslandskap.

Kameran följer deras färd några minuter tills hela bilden plötsligt fylls av rökmoln. När slöjorna skingras framträder förvridna rester av vad som nyss var en bil.

Två fiender har eliminerats – medan de amerikaner som höll i avtryckaren befann sig i säkerhet långt därifrån. Filmsekvensen, som kommer från det amerikanska flygvapnet, visar ett allt viktigare vapen i USA:s kamp mot terrornätverket al-Qaida och talibanerna: drönare eller obemannade flygfarkoster.

Bara sedan den 23 maj har det rapporterats om fyra dödliga drönar- attacker i norra Pakistan. Enligt preliminära uppgifter skördade de 28 liv, flera av dem civila.

Attackerna har ökat drastiskt i antal under president Barack Obamas tid vid makten. Sedan 2009 har 252 attacker genomförts i Pakistan, enligt Longwarjournal.org, en källa som expertisen litar på. De har resulterat i 1.879 döds- offer, varav 87 civila och övriga klassade som al-Qaida eller talibaner.

Under samma tid har 38 attacker utförts i Jemen, med totalt 298 dödsoffer varav 242 påstådda al-Qaida-medlemmar och 56 civila.

Jan Hallenberg är professor på Försvarshögskolan med amerikansk säkerhetspolitik som specialitet.

–?Ur USA:s synvinkel har det här varit väldigt effektivt. al-Qaidas centrala ledning har försvagats allvarligt i både Pakistan och Jemen. Det har även slagit hårt mot talibanerna, säger han till DN.

USA har också satsat på drönarna av det uppenbara skälet att amerikanska liv inte behöver riskeras. Farkosterna styrs från flygbaser i USA eller skyddade högkvarter i Afghanistan.

Men ur den internationella rättens perspektiv är drönarattackerna djupt problematiska. För det första löser de upp rådande regler för när dödligt våld får tillgripas. För det andra utförs de utan hänsyn till andra länders gränser och självbestämmande.

I fredstid får dödligt våld användas av polis bara som sista utväg och i nödvärn, förklarar Mark Klamberg, folkrättsforskare vid Stockholms universitet. I normala fall ska den misstänkta brottslingen gripas. Råder det en väpnad konflikt, i dagligt tal krig, tillåter den internationella rätten att kombattanter, stridande personer, dödas.

–?Problemet med drönarattackerna är att de ibland görs i länder där många skulle säga att det inte pågår en väpnad konflikt. Kritikerna menar att i så fall ska de misstänkta terroristerna i första hand gripas,

 

–?USA däremot anser att man utkämpar ett krig mot terrorismen som pågår i hela världen och att man därför har rätt att tillgripa dödligt våld så snart en stat inte själv är förmögen att gripa in. Enligt detta synsätt finns ingen skyldighet att först försöka gripa en misstänkt terrorist.

Vita huset hänvisar enligt Jan Hallenberg till FN-resolutionen efter 11 september-attacken där USA gavs rätt att slå tillbaka.

–?Amerikanerna anser att de som dödas med drönarna är allierade med dem som angrep USA 2001. Men deras tolkning är omstridd, säger Hallenberg.

Drönarattackerna har dock ett strategiskt pris för USA: de försämrar den redan hårt ansträngda relationen med Pakistan, som kräver ett stopp. För att lägga tyngd bakom orden har man stängt försörjningsvägar till Afghanistan för Nato. USA å sin sida anser att Pakistan gör för lite för att stoppa terrorister.

Jan Hallenberg menar att USA:s agerande kommer att få mycket långtgående säkerhetspolitiska konsekvenser.

–?När Kina och Ryssland har den här utrustningen kommer de att använda den på samma sätt och med samma motiveringar som amerikanerna: vi slår ju bara mot terrorister, säger Jan Hallenberg.

Han exemplifierar med islamistiska uigurer som Kina skulle kunna tänkas jaga inne i andra centralasiatiska länder.

–?Det sänker tröskeln för våldsanvändning över nationsgränser. Stormakter kan tillgripa våld i situationer där man annars kanske skulle ha avstått, säger Jan Hallenberg.

Mark Klamberg pekar på en annan konsekvens.

–?Amerikanerna skulle inte acceptera att den här metoden användes på deras eget territorium, men de förväntar sig att andra ska acceptera det. Det gör att kampen mot terrorn, som i sig är legitim, tappar stöd i de berörda länderna, säger Klamberg.

 

Premiärvisning av Neuron

January 25th, 2012

Det deltavingade obemannade smygflyplanet Neuron visades upp för första gången i går i Frankrike. Nästa år är det dags för provflygning på raketbasen Vidsel i Norrbotten.

Sex länder är inblande i Neuronprojektet, som hålls ihop av den franska försvarskoncernen Dassault – Frankrike, Italien, Sverige, Spanien, Schweiz och Grekland.

Saab står för 20 procent av den demonstrator som visades upp i går.

Saab tillverkar själva skrovet i sin anläggning i Linköping. Leveransen från Linköping till Dassault anläggning i Istres i södra Frankrike skedde redan i början av förra året.

Vingarna kommer från Spanien, stjärtpartiet från Grekland, lastdörrarna från Italien och övriga strukturdelar svarar Schweiz för.

Den typ av obemannade militära plan som Neuron representerar kallas för UCAV, unmanned combat aerial vehicle – obemannad flygande stridsfarkost.

Den är byggd med stealth-teknik och svår att upptäcka på radar.

Neuron är än så länge bara en demonstrator, tillverkad i ett enda exemplar. Syftet med demonstratorn att man utifrån den ska utveckla spetskompetens inom avancerad flygteknik.

Saabs arbete med Neuron har handlat om aerodynamik, avionik, stealth, bränslesystem, flygutprovning samt konstruktion och produktion av flypplansskrovet.

Saab hävdar att arbetet med Neuron har gynnat Saab både när det gäller vidareutvecklingen av stridsflygplanet Gripen och stärkt Saabs ställning bland övriga flygindustrier i Europa.

Neuron ska nu genomgå en rad tester på marken innan det blir provflygning. De första flygningarna beräknas kunna genomföras till sommaren.

Först nästa år blir det provflygning i Sverige. De svenska testerna görs på den försvarets provflygningsanläggning och raketbas Vidsel i Norrbotten.

Vidselflygplatsen är den största testanläggningen för missiler i Västeuropa. Den invigdes redan 1958 i samband med att J35 Draken testflög med amerikanska Falconraketer.

Eurocopters snabba X3 till flygmässan

June 26th, 2011

Eurocopter visar den här veckan sin snabba hybrid X3, som har helikopterns startegenskaper och flygplanets hastighet.

X3 är en demonstrator som premiärflög i september förra året. Den drivs av en fembladig rotor samt två propellrar monterade på korta vingar.

Det gör att X3 startar och landar som en helikopter, men kan manövreras som ett flygplan och når högre hastigheter än konventionella helikoptrar.

Under hösten 2010 testades X3 i farter upp till 180 knop (337 km/h) och under våren i år nådde Eurocopter en toppfart på 232 knop (430 km/h) under en testflygning.

Den här veckan visas X3 för första gången i publika sammanhang på flygmässan i Paris.

Eurocopter, som ingår i EADS-gruppen, tänker sig att helikoptertypen är lämplig för räddningsuppdrag, gränsövervakning, offshoretransporter och snabba passagerartransporter.

Bland konkurrerande snabba helikoptrar märks särskilt Sikorsky X2.

Premiärtur för elplanet Elektra One

April 5th, 2011

30 minuter höll sig elflygplanet Elektra One i luften under sin officiella premiärtur i veckan.

Vid premiärflygningen i Augsburg i onsdags tog piloten Norbert Lorenzen planet till 500 meters höjd. Stighastigheten var 2 meter i sekunden.

Under den halvtimmeslånga flygturen förbrukades 3 kWh energi. Tillgänglig energimängd i batteriet var 6 kWh.

Den officiella premiärflygningen hade föregåtts av en intern provflygning en vecka tidigare. Då satt den internationellt kända testpiloten Jon Karkow bakom spakarna.

Planet väger 100 kg utan batterier. Batteripaketet väger också 100 kg. Startvikten för planet är 300 kg.

Drivkällan är en borstlös motor med effekten 13,5 kW. Planet är byggt av glas- och kolfiberdelar.

De kommande veckorna ska planet få en ställbar propeller liksom infällbart landningsställ. Därmed räknar tillverkaren PC-Aero med att prestanda ska förbättras.

När planet så småningom kommer i produktion ska flygtiden uppgå till 3 timmar och räckvidden till över 400 km. Topphastigheten anges till 160 km/h.

Tanken är att planet ska säljas tillsammans med en hangar på vilken solceller monteras. Med 20 kvadratmeter solceller ska planets batteri kunna laddas för 300 flygtimmar per år. Hela paketet ska kosta mindre än 100000 euro, alltså under 1 miljon kronor.

Ericssonhelikopter har landat i Japan

April 4th, 2011

I dag landar en helikopter med Ericsson-personal och utrustning, som behövs för att reparerar de utslagna mobilnäten i norra Japan.

 

En stor del av den mobila infrastrukturen i Tohoku-regionen i norra Japan förstördes i samband med katastrofen för snart tre veckor sedan.

Exakt hur stor del av mobilnäten som slagits ut är fortfarande inte känt.

Ericsson har flugit en helikopter till Japan för att hjälpa operatörerna med att bygga upp infrastrukturen för de mobila näten. Helikoptern är av typen Bell 205, och väntas vara på plats idag torsdag.

I helikoptern finns Ericssonanställda och nödvändig reparationsutrustning. Det handlar om reparationer av basstationer, uppbyggnad av torn och fundament, samt att se till att basstationerna får tillgång till elektricitet.

Helikoptern kommer också att kunna användas för tranporter av mat, vatten och kläder.

Ericsson kommer dessutom att erbjuda sin kund, operatören Softbank, 150 satellittelefoner för att underlätta uppbyggnadsarbetet.

Hur många abonnenter som saknar mobiltäckning är också okänt. En så stor del av befolkning i de drabbade områden har omlokaliserats och kan befinna sig i områden utan täckning.

Från Japan hörs också rapporter om den stora bristen på mobiltelefoner, eftersom många försvunnit eller förstörts i samband med katastrofen.  De japanska operatörerna lånar nu ut mobiler för att människor ska kunna ringa.

Brittisk flyg övar i Vidsel

March 16th, 2011

Älvsbyn. Regeringen har gett klartecken till det brittiska flygvapnet att fälla bomber vid Vidsel övningsflygplats utanför Älvsbyn.

Tillståndet gäller från den första mars till 31 december 2011. Något exakt datum för när skjutövningarna och bombfällningar ska äga rum är inte fastslaget än. Det kommer att bestämmas senare i förhandlingar mellan den svenska försvarsmakten och RAF AWC, Royal Airforce Air Warfare Centre.

Förra gången som utländskt flygvapen övade på svensk territorium utanför Vidsel var 2009. Då genomfördes en rad demonstrationer från det antimilitära nätverket Ofog, som försökte att stoppa den Natoledda flygövningen.