Här sätter superbilen nytt världsrekord

January 25th, 2013 by mad_crille Leave a reply »

 

 

Koenigsegg är slagen! Hennessey Venom GT är ny världsrekordinnehavare på att accelerera från 0 till 300 km/h. 13,63 sekunder lyder den nya tiden.

Förra månaden fick vi se när amerikanska supersportbilen Hennessey Venom GT avverkade 0-370 km/h på 19,96 sekunder. Snabbare än vad både Koenigsegg Agera R och Bugatti Veyron Super Sport klarar av.

Nu är det dags igen. Den 10 januari gav sig Hennessey återigen ut med sin Lotus Exige-baserade till Ellington Airport i Houston, Texas. Med föraren John Kiewicz bakom ratten skulle det sättas världsrekord 0-300 km/h. Innehavare av världsrekordet har Koenigsegg Agera R varit sedan 2011 då den svenska supersportbilen fixade sprinten på 14,53 sekunder.

1 262 hästkrafter

Som vi kan se i filmen via länken nedan genomförde 1 262 hästkrafter starka Venom GT två sprintar. Den första, i medvind, resulterade i tiden 13,18 sekunder. Andra, som gick åt andra hållet och därmed i motvind, gav tiden 14,08 sekunder. I och med att det handlar om officiellt världsrekord enligt Guinness World Record gör man just två försök och medelvärdet blir den officiella tiden. Medelvärdet för Venom GT landade alltså på 13,63 sekunder. Nytt världsrekord med nio tiondelars marginal till det tidigare rekordet satt av Koenigsegg Agera R. Världsrekordet gäller för tvåsitsiga serieproducerade bilar.

venomGT

Satsar ännu högre

Men Hennessey är inte nöjda med detta. Nu ska de sätta tänderna i vidareutvecklingen av bilen som ska bli Venom GT2. Effekten i den 7,0 liter stora dubbelturbo-V8:an ska då boostas upp till 1 500 hästkrafter samtidigt som viss karosskonstruktion görs om. Venom GT2 ska bara byggas i sju exemplar och kosta motsvarande drygt åtta miljoner kronor. Lansering mot slutet av 2013.

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.