AIRBUS BYTER A380 MOT A321

January 28th, 2020 by mad_crille Leave a reply »

När Airbus lägger ner sin produktion av A380-flygplan får man mycket kapacitet i fabriken på Toulouses flygplats över och denna ska användas till att producera A321-flygplan som blivit mycket populära.

År 2021 ska Airbus avsluta sin tillverkning av superjumbon Airbus A380 och när detta görs så lämnas en produktionslina tom på tillverkarens anläggning i Toulouse. Produktionslinan som idag producerar två A380 i månaden ska sedan göras om för att kunna tillverka Airbus populära A321-flygplan.

Airbus har endast en slutproduktionsplats för A321-flygplan i Europa idag och det är i Hamburg, men med ytterligare en produktionslina i Frankrike ska man behålla sin produktion i framkanten av teknikutveckling och samtidigt öka kapaciteten samt flexibiliteten. Den ökade kapaciteten ska dock, enligt tidigare rapporter, inte innebära att Airbus ska tillverka fler A321-flygplan utan antalet leveranser från Toulouse-anläggningen av narrowbody-flygplan kommer att ligga kvar på samma nivå som tidigare.

Airbus tillverkar även A321-flygplan på sin fabrik i Mobile, Alabama och den nya produktionslinan för A321 i Toulouse kommer att göra Alabamafabriken och Hamburg sällskap under år 2022 då den ska vara i full drift. Dock skulle detta kunna ske tidigare då tillverkningen av A380-flygplan hade kunnat avslutats redan i år då tillverkningen av superjumbon just nu går på halvfart.

Advertisement

Comments are closed.