Flyg en Warbird från andra väldskriget

March 8th, 2011 by mad_crille Leave a reply »

Warbird T6 Experience

 

 

Nog är det mångas heta dröm att få flyga en raritet från andra världskriget och uppleva kraften från ett av den tidens hetaste flygplan direkt från förarsätet.

Föregångarna till Harvard T6 texan började sin tjänstgöring på 40-talet i bland annat amerikanska och engleska flygvapnet. Flygplanet användes sedan i bland annat i Andra Världkriget, Korea och Vietnamkriget. Flygplanstypen blev den flygplanstypen som fick längst tjänstgöringstid i Engelska flygvapnet då den användes ända in på 90-talet i operativ tjänst.

Genom ett unikt samarbete erbjuder nu Upplevelsepresent.se alla flyg och historieintresserade att följa med på en oförglömlig flygtur och uppleva ett av epokens viktigaste flygplan. Företaget erbjuder sedan tidigare unika flygningar i stridsflygplanet Vampire och Klemm 35.

Upplevelseakuten AB grundades 2006 och är idag en av de ledande leverantörerna av upplevelser i Sverige via sajten Upplevelsepresent.se. Upplevelseakuten förmedlar upplevelser i olika genrer – allt från smakprovningar till rymdresor och kryssningar. Bolaget arrangerar även egna upplevelser därbland flygupplevelser, upplevelser på hjul och kulturupplevelser. 2009 blev bolaget utvald att representera Virgin Galactics rymdflygningar i Sverige – en av de mest prestigefyllda uppdragen inom upplevelsebranschen idag.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.